Sying av bårer til Ukraina

En gruppe bestående av hovedsakelig ukrainere samles for å sy bårer som deretter skal sendes til Ukraina. De frivillige syerne møtes for å sy i frivilligsentralens lokaler på Gamle skolen. Alt materiell som brukes mottas gratis fra organisasjonen Norsk Ukrainastøtte. Symaskiner er anskaffet ved hjelp av innsamlede penger og gaver. Innsamling pågår fortsatt slik at det skal bli mulig å få tak i enda flere maskiner.

Aktiviteten er i oppstartsfasen. Etter hvert som disse som har vært med på etableringen lærer seg fremgangsmåten/oppskriften, vil de kunne lære videre og ta imot flere frivillige som måtte ønske å hjelpe til. Foreløpig har ikke aktiviteten et fast tidspunkt, men dette vil bli annonsert. De som ønsker å hjelpe til med å sy kan allerede nå ta kontakt med Sokndal Frivilligsentral på tlf. 952 72 136 eller sende en e-post til frsoknda@online.no

Bårene er lette i vekt og målet er at hver soldat i fronten skal få en båre til å bære med seg. Bårene brukes til å frakte skadde til legehjelp. Bårene vil kunne bidra til at tiden fra en soldat blir skadet, til han får medisinsk hjelp, reduseres. Dette er igjen med på å redde liv. 

I tillegg er bårene vann- og vindtette. Det gjør at de også kan brukes av soldatene som ly for vær og vind.

2024 © Sokndal frivilligsentral