Gratis utlån av bilseter til barn, samt gravidbelter

Sokndal Frivilligsentral er samarbeidspartner med Trygg Trafikk Rogaland og har mottatt penger fra dem som vi har brukt til å kjøpe inn utstyr til videre utlån.. Frivilligsentralen har bilseter og bilbelte til gravide til utlån. Ta kontakt på telefon: 95 27 21 36 eller send e-post til frsoknda@online.no dersom du ønsker å låne. Du kan også komme innom i åpningstiden.

Aldersgruppe: For alle

Vi har følgende til utlån: 

- Barnesete for nyfødt og opp til 12 kg 

- Barnesete for barn fra 9 til 25 kg

- Barnesete for barn fra 15 til 35 kg

I tillegg har vi 3 bilputer for barn fra 15 til 36 kg og 1 bilpute for barn fra 22kg til 36 kg.

Vi har også 4 belter for gravide.

Alt var nytt i 2022 og er frem til nå (januar 2024) blitt veldig lite brukt. 


Sokndal Frivilligsentral bidrar i tillegg med markering av refleksdagen med utdeling av reflekser. Vi oppfordrer frivillige lag og foreninger i kommunen til å ha egne retningslinje for reise i sin organisasjon.  Her kan en se eksempler på retningslinjer på reising:

https://www.tryggtrafikk.no/trafikksikker-kommune/stotteressurser-til-kommunene/kultur/

Her er flere nettressurser fra Trygg Trafikk:

Trafikksikkerhet på flere språk (norsk, arabisk, tigrinja, pashto, dari, kurmandji, somali og engelsk). Innholdet er basert på Trygg Trafikks grunnbok i trafikkopplæring for 1.-4 trinn, og er en hjelp til å nå kompetansemålet i kroppsøving: «Elevene skal kunne følge trafikkregler for fotgjengere og syklister».

https://www.tryggtrafikk.no/skole/undervisningsmateriell/trafikksikkerhet-pa-flere-sprak/

Direkte link:http://pafleresprak.tryggtrafikk.no/portal

Sykkeldyktig læringsportal på norsk:

Sykkeldyktig.no er en ny læringsarena for sykkelundervisning i grunnskolen, som er utviklet av Trygg Trafikk i samarbeid med Syklistenes landsforening, Norges sykkelforbund og NAF. Verktøyet er gratis og uten reklame. Sykkeldyktig.no er utviklet for undervisning av elever i 5. - 7. klasse, og innholdet er laget for å oppfylle kompetansemålene i fagplanene. Sykkeldyktig.no inneholder teoretisk opplæring rundt trafikkregler, sykkelferdigheter, og sikker sykkel mm. Det ligger lærerveiledning, filmer og digitale elevoppgaver for klasserom og for veiledning og digitale hjemmelekser. Også foreldre vil finne mye nyttig informasjon og gode tips om sykling med sine barn.

https://sykkeldyktig.no/for-foreldre/

Barnas trafikklubb har fornyet seg, og tilbyr nå pedagogisk innhold til barnehagen og småskolen. Klubben er gratis og uten innlogging. 

Barnehager og skoler finner masse innhold i klubben som kan brukes i det pedagogiske arbeidet med trafikkopplæring.  Barnas trafikklubb består av nye TV-serier, oppgaver, råd og tips. Innholdet er også fint å bruke for SFO. For trafikksikre kommune og kommuner som er i prosess for å bli trafikksikre, vil dette innholdet være en viktig støtte.  Besøk klubben her:

https://www.barnastrafikklubb.no/

Sikring av barn i bil:

Våre nyttige brosjyrer om sikring av barn i bil: russisk, arabisk, engelsk, norsk, polsk, sorani, thai, tyrkisk, urdu, vietnamesisk

https://www.tryggtrafikk.no/sikring-av-barn-i-bil/nyttige-brosjyrer-om-barn-bil/

Alt om øvelses kjøring og lappen

Her finner du det meste du trenger å vite om øvelseskjøring og førerkort, pluss tips, råd og en podkast fra våre eksperter.https://www.tryggtrafikk.no/ovelseskjoring-og-forerkort/

Til temadager om trafikksikkerhet

Bilbelte

https://www.tryggtrafikk.no/bilbelte-og-sikring/

El sykkel

https://www.tryggtrafikk.no/el-sykkel/hva-er-en-el-sykkel/

El-sparkesykkel

https://www.tryggtrafikk.no/el-sykkel/det-du-trenger-a-vite-om-el-sparkesykler/

Hvilke side av veien skal vi gå på:

https://www.tryggtrafikk.no/hvilken-side-av-veien-skal-vi-ga-pa/


Neste Gratis utlån av bilseter til barn, samt gravidbelter

Dato Kl. Tittel Sted
Tor 17.10 Refleksens dag
2024 © Sokndal frivilligsentral