Kjørehjelp

I Sokndal kommune er det store avstander og når noen ærend i tillegg må gjøres utenfor kommunegrensen, kan det by på utfordringer. Innskrenket busstilbud gjør at det for mange blir vanskelig å komme seg til for eksempel møter på offentlige kontorer eller å få gjort nødvendige innkjøp. I noen tilfeller er det mulig å ta offentlig transport, men store deler av dagen kan gå med. Dette fører igjen til at personer går glipp av tid der en skulle ha vært på for eksempel undervisning eller på jobb. Å rekke henting/levering i barnehage eller SFO blir også utfordrende.

Aldersgruppe: 18 til 99 år

Sokndal Frivilligsentral ønsker frivillige som kan kjøre personer til møter/avtaler hos det offentlige eller andre ærend som innkjøp, time hos reguleringstannlege, optiker med mer. Vi trenger frivillige som har bilsertifikat og litt tid til overs. Kjørehjelpen er et samarbeid med Sokndal kommune som stiller med bil til disposisjon. De frivillige trenger dermed ikke å benytte egen bil. Kommunens bil står parkert ved Soknatun (Rådhuset), så kjøreoppdragene vil starte der! (Bilen har automatgir).

Ta kontakt med Sokndal Frivilligsentral om du har anledning til å stille som sjåfør! Du trenger selvsagt ikke å være tilgjengelig for oppdrag hele tiden. Du vil bli kontaktet ved konkrete henvendelser og kan da avgjøre om du har mulighet eller ikke. Du kan også ved registrering si noe om hvilke dager som passer best for deg og når på dagen du er ledig.

Sokndal Frivilligsentral har bilseter til barn til utlån. Disse kan lånes dersom barn skal være med i bilen. 


Ta også kontakt med Frivilligsentralen dersom du har behov for kjørehjelp!


Du kan på Frivilligsentralens nettsider både registrere  behov for hjelp og du kan registrere deg som frivillig!

Du kan også ta kontakt med daglig leder, Torill-June, på telefon: 952 72 136 eller sende e-post til: frsoknda@onlline.no

2024 © Sokndal frivilligsentral